ADIYAMAN / KAHTA - Yahya Kemal İlkokulu

Nis

Okulumuz Rehber Öğretmeni Osman DURAN öncülüğünde 4. sınıf öğrencilerine yönelik Şiir Pınarı etkinliği düzenlendi. Etkinliğimizin amacı öğrencilerimizin sanata,edebiyata ve müziğe ilgilerini çekmek, sahne kültürü edinmelerini sağlamak ve özgüvenlerini artırmaktır. Programda emeği geçen Fatma GÜLEŞ, Sacide KOÇ ve 4. Sınıf öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz. Ayrıca program boyunca desteklerini esirgemeyen okul görevlisi Yusuf ERTÜRK ve Müdür Yardımcısı Ramazan ERCAN hocamıza teşekkür ederiz.

Etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan sanatçı arkadaşlarımız, hocalarımız Ali ASLAN ve Yusuf TOPLU hocalarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Çevre Koruma Kulübünden sorumlu öğretmenimiz Ece DEMİR ve Öğrencileri tarafından sınıflarda sunum yapıldı. Emekleri için teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin kutlama programı düzenlendi. Emeği geçen ogretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Güleş tarafından Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan etkinliği düzenlendi. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın

Mrt

EU Code Week is an initiative which aims to bring coding and digital literacy to everybody in a fun and engaging way. Sacide Koç just received a certificate of excellence for participating.

Mrt

Okul rehberlik servisinin önerisi çerçeve plana eklenen etkinlik 3-C sınıfının sunumu ile devam etti. Emeklerinden dolayı öğrencilerimizi ve Betül GÜLTEKİN öğretmenimizi tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuz rehber öğretmenleri Osman Duran ve Hidayet Çakmak tarafından velilerimize Aile eğitimi ve akademik başarıyı artırma konusunda seminer düzenlendi.

Şbt

Okulumuz görevlileri Yusuf ERTÜRK,Mehmet ÇALİŞ ve Mustafa AVSEREN tarafından zeytin fidani dikimi gerçekleştirildi. Kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

eTwinning kapsamında "eGüvenlik Haftası" için kodlama çalışması, eğitici soru cevap yapıldı. Güvenli internet merkezi uzmanı Aydın ÇATAK tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik online güvenli internet seminerine katılım sağlandı.

Sacide KOÇ ELT

Şbt

TÜRK-JAPON Vakfının düzenlemiş olduğu yarışmaya katılım sağladığımız için okulumuza ve öğrencimize katılım belgesi gönderilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Şbt

2. Dönem öğretmenler kurul toplantısı tüm öğretmenlerin katılımı ile  yapıldı. 1. dönemin değerlendirmesi ve 2. dönemin planlaması yapıldı.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmeni Osman DURAN ve İngilizce Öğretmeni Sacide KOÇ tarafından Erasmus+ Akreditasyon Programına (2025 Konsorsiyum Üyeliği) başvuru yaptı.

Ock